Наслов:

ПРВПАТ ПРЕД ОРКЕСТАР

кон концертот на македонската филхармонија под диригентство на фимчо муратовски со солистите лилјана каровска на пијано и васил атанасов на обоа

Издадено на: 25.02.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12246 | Страна: 10

Програма:
Предигра кон операта „Така прават сите“ и Концерт за пијано и оркестар во d-moll од Волфганг Амадеус Моцарт и Концерт за обоа и оркестар од Франтишек Крамарж.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Лилјана Каровска - пијано; Васил Атанасов - обоа
Забелешка:
кон концертот на Македонската филхармонија под диригентството на Фимчо Муратовски со солистите Лилјана Каровска (пијано) и Васил Атанасов (обоа)

Клучни зборови:
1981 Васил Атанасов Волфганг Амадеус Моцарт Јане Коџабашија Концерт за обоа и оркестар Концерт за пијано и оркестар во d-moll Лилјана Каровска Македонска филхармонија Предигра кон операта Така прават сите Фимчо Муратовски Франтишек Крамарж

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат