Наслов:

МАЛАТА МУЗИЧКА ФОРМА ДОМИНАНТНА

кон двата рецитала на трипо симонути и на јасенка ротер петровиќ

Издадено на: 14.02.1981
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12235 | Страна: 7

Програма:
Адаџо во g-moll од Албинони, Сонатина за виолина и пијано од Дворжак, Соната бр. 3 оп. 45 во c-moll од Григ, Медитации од Масне, Мазурка од Виењавски и Југословенска песна и игра од Херцигоња; Дела од Петриќ, Кунц, Озгијан, Комадина и Ноктурна и Балада оп. 23 од Шопен.
Учесници:
Трипо Симонути - виолина; пијано придружба: Жика Јовановиќ; Јасенка Ротер Петровиќ - пијано
Забелешка:
кон двата рецитала во Салонот 19,19 во Скопје на Трипо Симонути, пијано придружба Жика Јовановиќ, Белград и на Јасенка Ротер Петровиќ, пијанистка од Сараево

Клучни зборови:
1981 Адаџо во g-moll Албинони Балада оп. 23 Виењавски Григ Дворжак Жика Јовановиќ Јасенка Ротер-Петровиќ Југословенска песна и игра Комадина Кунц Мазурка Масне Медитации Милан Фирфов Ноктурна Озгијан Петриќ Соната бр. 3 оп. 45 во c-moll Сонатина за виолина и пијано Трипо Симонути Херцигоња Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат