Наслов:

КОНЦЕРТ ЗА ГУРМАНИТЕ НА СИМФОНИСКАТА МУЗИКА

кон настапот на македонската филхармонија со диригентот ванчо чавдарски и солистот на пијано игор чавдарски

Издадено на: 08.02.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12229 | Страна: 10

Програма:
Варијации на Хајднова тема од Јоханес Брамс, Рапсодија на тема од Паганини од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 1 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Игор Чавдарски - пијано
Забелешка:
Кон настапот на Македонската филхармонија со диригентот Ванчо Чавдарски и солистот на пијано Игор Чавдарски

Клучни зборови:
1981 Ванчо Чавдарски Варијации на Хајднова тема Игор Чавдарски Јане Коџабашија Јоханес Брамс Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Рапсодија на тема од Паганини Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 1

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат