Наслов:

УВЕРЛИВИ ЗНАЦИ НА УМЕТНИЧКО ЗРЕЕЊЕ

за солистичките настапи на пијанистот игор чавдарски и на гитаристот воислав ивановиќ на скопските музички подиуми

Издадено на: 04.02.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12225 | Страна: 10

Програма:
Токата во D-dur од Бах, Соната оп. 57 во f-moll од Бетовен, Соната во h-moll и Рапсодија бр. 6 од Лист; Суита за лаута бр. 2 во c-moll од Бах, Варијации на Моцартова тема оп. 9 од Сор и дела од Лобос и Албениц.
Учесници:
Игор Чавдарски - пијано; Воислав Ивановиќ - гитара, БиХ
Забелешка:
за солистичките настапи на пијанистот Игор Чавдарски и на гитаристот Воислав Ивановиќ од Сараево на Скопските музички подиуми

Клучни зборови:
1981 Албениц Бах Бетовен Варијации на Моцартова тема оп. 9 Воислав Ивановиќ Игор Чавдарски Јане Коџабашија Лист Лобос Рапсодија бр. 6 Соната во h-moll Соната оп. 57 во f-moll Сор Суита за лаута бр. 2 во c-moll Токата во D-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат