Наслов:

ПРЕМИЕРА СО МЛАДИ ПЕЈАЧИ

кон изведбата на комичната опера „слугинка - господарка“ од перголези

Издадено на: 28.01.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12218 | Страна: 10

Програма:
Опера „Слугинка-господарка“ од Џовани Батиста Перголези
Учесници:
Бранимир Стефановиќ, Бранка Тодевска, Мира Тасевска, Драги Крстевски; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
кон изведбата на комичната опера „Слугинка-Господарка“ од Перголези на сцената на МНТ, под диригентството на Томислав Шопов

Клучни зборови:
1981 Бранимир Стефановиќ Бранка Тодевска Драги Крстевски Јане Коџабашија Мира Тасевска Слугинка-господарка Томислав Шопов Џовани Батиста Перголези

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат