Наслов:

ИСКРЕНА БЛАГОДАРНОСТ

за концертот на учениците на методи докузов во штип

Издадено на: 07.01.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5444 | Страна: 15

Програма:
Концерт во D-dur (1 и 2 став) од Моцарт, Концерт за обоа и оркестар (1-ви став) од Хајдн, Концерт за фагот и оркестар (1-ви став) од Вебер и Концерт за труба и оркестар (3-ти став) од Торели.
Учесници:
Михајло Докузов - хорна; Стојан Докузов - обоа; Јордан Хаџи-Николов - фагот; Симеон Славев - труба

Клучни зборови:
1981 Вебер Владо Чучков Јордан Хаџи-Николов Концерт во D-dur Концерт за обоа и оркестар Концерт за труба и оркестар Концерт за фагот и оркестар Михајло Докузов Моцарт Симеон Славев Стојан Докузов Торели Хајдн

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат