Наслов:

ПРЕКРАСНИ ДИРИГЕНТСКИ ГРАДАЦИИ


Издадено на: 30.12.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12191 | Страна: 9

Програма:
Дивертименто во Es-dur од Хајдн, Концерт за обоа и камерен оркестар од Перголези-Барбироли и Симфонија бр. 2 од Хонегер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Киро Давидовски - обоа

Клучни зборови:
1980 Барбироли Ванчо Чавдарски Дивертименто во Es-dur Киро Давидовски Концерт за обоа и камерен оркестар Македонска филхармонија Милан Фирфов Перголези Симфонија бр. 2 Хајдн Хонегер

Оригинален извадок: