Наслов:

ПОДИУМ НА МЛАДИ


Објавено на: 28.12.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12189 | Страна: 10

Програма:
Предигра од „Волшебен стрелец“ од Карл Марија фон Вебер, Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во Es-dur од Франц Лист и Концертантна симфонија за виолина, виола и оркестар од Волфганг Амадеус Моцарт. Хроматска фантазија и фуга од Бах, Соната оп. 109 во E-dur од Бетовен, Етида оп. 25 бр. 11 во a-moll од Шопен, Токата од Властимир Николовски, Три сонати од Скарлати, Мефисто валс од Лист и дело од Дебиси.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Иле Темков - виолина; Љупчо Соколов - виола; Јовица Каровски - пијано Рита Трпчева - пијано

Клучни зборови:
Милан Фирфов Концертантна симфонија за виолина Франц Лист Хроматска фантазија и фуга виола и оркестар Властимир Николовски Мефисто валс Соната оп. 109 во E-dur Карл Марија фон Вебер Љупчо Соколов Етида оп. 25 бр. 11 во a-moll Фимчо Муратовски Скарлати Македонска филхармонија 1980 Бетовен Иле Темков Бах Јовица Каровски Шопен Рита Трпчева Дебиси Предигра од Волшебен стрелец Волфганг Амадеус Моцарт Три сонати Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во Es-dur Токата

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат