Наслов:

СЕКОЈА ИЗВЕДБА ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 23.12.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12184 | Страна: 10

Програма:
Лирска поема од Василије Мокрањац, Концерт за две виолини и оркестар од Бохуслав Мартину и Симфонија бр. 7 во A-dur од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Станко Шепиќ, Србија; Виолинско дуо Гаврилска-Братоев

Клучни зборови:
1980 Бохуслав Мартину Василије Мокрањац Виолинско дуо Гаврилска-Братоев Јане Коџабашија Концерт за две виолини и оркестар Лирска поема Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Симфонија бр. 7 во A-dur Станко Шепиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат