Наслов:

ДВЕ ВЕЧЕРИ СО СОЛИСТИ НА ДУВАЧКИ ИНСТРУМЕНТИ


Издадено на: 20.12.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12181 | Страна: 7

Програма:
Предигра кон операта „Грабнување од Сарајот“ и Симфонија бр. 40 од Волфганг Амадеус Моцарт и Концерт за флејта и оркестар од Ендре Сервански. Дела од Хендл, Колин и Моцарт. Дела од Петрич, Хонегер и Ибо.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Вито Павловски; Киро Божиновски - флејта Владимир Везенковски - обоа; Снежана Анастасова - пијано Љубен Димкаровски - труба; Валери Стефановски - пијано

Клучни зборови:
1980 Валери Стефановски Вито Павловски Владимир Везенковски Волфганг Амадеус Моцарт Ендре Сервански Ибо Киро Божиновски Колин Концерт за флејта и оркестар Љубен Димкаровски Македонска филхармонија Милан Фирфов Моцарт Петрич Предигра кон операта Грабнување од Сарајот Симфонија бр. 40 Снежана Анастасова Хендл Хонегер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат