Наслов:

СО ПЕРСПЕКТИВИ ЗА РАСТЕЖ


Издадено на: 25.11.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5410 | Страна: 13

Учесници:
Драгољуб Апостолов - пијано
Забелешка:
Хроматска фантазија и фуга од Јохан Себастијан Бах, Соната оп. 110 од Лудвиг ван Бетовен, две сонати од Доменико Скарлати, Сонатина, хумореска и токата од Жан Абсил, три етиди од Борис Папандопуло и Полонеза во A-dur од Фредерик Шопен.

Клучни зборови:
1980 Борис Папандопуло Владо Чучков Доменико Скарлати Драгољуб Апостолов етида Жан Абсил Јохан Себастијан Бах Лудвиг ван Бетовен Полонеза во A-dur Соната Соната оп. 110 Сонатина Фредерик Шопен Хроматска фантазија и фуга хумореска и токата

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат