Наслов:

ОДУШЕВЕНА МЛАДА ПУБЛИКА


Издадено на: 22.11.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12155 | Страна: 6

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во e-moll од Феликс Менделсон и Симфонија во c-moll оп. 68 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Јован Колунџија - виолина, Србија

Клучни зборови:
1980 Јован Колунџија Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар во e-moll Македонска филхармонија Милан Фирфов Симфонија во c-moll оп. 68 Феликс Менделсон Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат