Наслов:

ДВЕ УСПЕШНИ ПРЕТСТАВУВАЊА


Издадено на: 05.11.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12132 | Страна: 9

Програма:
Свита од Мараи и дела од Качини, Скарлати, Симпсон, Калдара и Персел. Гудачки квартети од Хајдн, Моцарт (КВ 387) и Бетовен (оп.18).
Учесници:
Трио „Киујкен“, Белгија Квартет „Еуфонија“, Романија

Клучни зборови:
„Гудачки квартет“ 1980 Бетовен Калдара Качини Квартет Еуфонија Мараи Милан Фирфов Моцарт Персел Свита Симпсон Скарлати Трио Киујкен Хајдн

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат