Наслов:

СЕНЗИБИЛНО ДИРИГЕНТСКО АНГАЖИРАЊЕ


Објавено на: 21.10.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5380 | Страна: 15

Програма:
Предигра кон операта „Скитникот Холанѓанин“ од Рихард Вагнер, Концерт за виолончело и оркестар од Едуард Лало и Шкотска симфонија од Феликс Менделсон.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Кан Кото; Душка Тасевска - виолончело

Клучни зборови:
Концерт за виолончело и оркестар Рихард Вагнер Душка Тасевска 1980 Кан Кото Предигра кон операта Скитникот Холанѓанин Владо Чучков Шкотска симфонија Едуард Лало Феликс Менделсон Македонска филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат