Наслов:

ДРАМАТИЧНА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР


Издадено на: 17.10.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5377 | Страна: 12

Програма:
Камерна симфонија од Дмитриј Шостакович и дела од Волфганг Амадеус Моцарт и Луиџи Бокерини.
Учесници:
Московски камерен оркестар;

Клучни зборови:
1980 Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Дмитриј Шостакович Камерна симфонија Луиџи Бокерини Московски камерен оркестар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат