Наслов:

СРДЕЧНИ АПЛАУЗИ


Издадено на: 16.10.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5376 | Страна: 15

Програма:
Три сонати од Доменико Скарлати, „Мефисто валс“ од Франц Лист и дела од Ванг Џиен Џун. Соната во A-dur од Цезар Франк.
Учесници:
Ши Шун Цен - пијано, Кина; Јан Бин Сун - виолина, Кина

Клучни зборови:
1980 Ванг Џиен Џун Владо Чучков Доменико Скарлати Јан Бин Сун Мефисто валс Соната Соната во А дур Франц Лист Цезар Франк Ши Шун Цен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат