Наслов:

ДВЕ ИЗВЕДБИ СО ГУДАЧИ


Издадено на: 14.10.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12116 | Страна: 10

Програма:
„Влтава“ од Беджих Сметана, Концерт за виолончело и оркестар во h-moll од Антонин Дворжак и Симфонија „Хафнер“ во D-dur бр. 35 од Волфганг Амадеус Моцарт. Соната In modo antico од Матија Бравничар, Соната бр. 1 оп. 78 во G-dur од Јоханес Брамс и Кројцеровата соната бр. 9 оп. 47 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Марјан Јеребиќ - виолончело, Хрватска Дејан Бравничар - виолина, Словенија; Аци Бертонцељ - пијано, Словенија

Клучни зборови:
1980 Антонин Дворжак Аци Бертонцељ Беджих Сметана Влтава Волфганг Амадеус Моцарт Дејан Бравничар Јоханес Брамс Концерт за виолончело и оркестар во h-moll Кројцеровата соната бр. 9 оп. 47 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Марјан Јеребиќ Матија Бравничар Милан Фирфов Симфонија Хафнер во D-dur бр. 35 Соната In modo antico Соната бр. 1 оп. 78 во G-dur Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат