Наслов:

ПОВЕЌЕ ИЗВЕДУВАЧИ ОД СЛУШАТЕЛИ


Издадено на: 05.10.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12107 | Страна: 10

Програма:
Fantasia quasi una Sinfonia од Димитрије Бужаровски, Интродукција, тема и варијации за обоа и оркестар од Јохан Непомук Хумл и Симфонија во Es-dur од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Стојан Докузов - обоа

Клучни зборови:
1980 Fantasia quasi una Sinfonia Волфганг Амадеус Моцарт Димитрије Бужаровски Интродукција Јане Коџабашија Јохан Непомук Хумл Македонска филхармонија Перо Петровски Симфонија во Es-dur Стојан Докузов тема и варијации за обоа и оркестар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат