Наслов:

КОНЦЕРТ БЕЗ МОТИВАЦИЈА


Издадено на: 02.10.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5364 | Страна: 15

Програма:
Симфониска поема „Влтава“ од Беджих Сметана, Концерт за виолончело од Антонин Дворжак и Симфонија „Хафнер“ од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Маријан Јеребиќ - виолончело, Словенија

Клучни зборови:
1980 Антонин Дворжак Беджих Сметана Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Концерт за виолончело Македонска филхармонија Маријан Јеребиќ Симфонија Хафнер Симфониска поема Влтава Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат