Наслов:

ТЕМПЕРАМЕНТНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА


Издадено на: 22.08.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12062 | Страна: 8

Програма:
Соната „Ѓаволски трилер“ од Тартини, Соната за виолина соло од Барток, Четири романтични пиеси од Дворжак, Рапсодија „Циган“ од Равел и две дела од Стравински.
Учесници:
Ерих Гринбаер - виолина, Австрија; Нада Кецман - пијано, Србија

Клучни зборови:
1980 Барток Дворжак Ерих Гринбаер Милан Фирфов Нада Кецман Охридско лето Равел Рапсодија Циган Соната Ѓаволски трилер Соната за виолина соло Стравински Тартини Четири романтични пиеси

Оригинален извадок: