Наслов:

МУЗИКА ОД XVI И XVII ВЕК И МЛАДЕШКИ ЕНТУЗИЈАЗАМ


Објавено на: 21.08.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12061 | Страна: 9

Програма:
Руска духовна а капела музика од XVI и XVII век, дела од Зенфл, Финк, Шајн, Нојсидлер, Хаслер, Атењан, Рикфорт, Сусато, Жанекен, Ортиу и Де Фуенлана. Квартет за обоа, виолина, виола и виолончело во F-dur КВ 370 од Моцарт, Хороскоп за кларинет, хорна, фагот и гудачки квартет од Штокхаузен и Септет оп. 20 во Es-dur од Бетовен.
Учесници:
Ансамбл „Мадригал“, СССР Ансамбл „Линос“, Германија

Клучни зборови:
Жанекен Сусато виолина Линос Ортиу Руска духовна музика Де Фуенлана Бетовен а капела Квартет за обоа Моцарт Зенфл виола и виолончело во F-dur КВ 370 Штокхаузен Финк Хороскоп за кларинет XVI век Шајн хорна XVII век Нојсидлер фагот и гудачки квартет Мадригал Хаслер Септет оп. 20 во Es-dur Милан Фирфов Атењан 1980 Рикфорт

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат