Наслов:

БЕСКРАЕН ВИОЛИНСКИ СУПТИЛИТЕТ


Издадено на: 20.08.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12060 | Страна: 9

Програма:
Соната бр. 1 во h-moll од Бах, Соната оп. 108 бр. 3 во d-moll од Брамс, Соната во A-dur од Франк и Шпанска народна суита од Де Фаља.
Учесници:
Леонид Коган - виолина, СССР; Нина Коган - пијано, СССР

Клучни зборови:
1980 Бах Брамс Де Фаља Леонид Коган Милан Фирфов Нина Коган Соната бр. 1 во h-moll Соната во А дур Соната оп. 108 бр. 3 во d-moll Франк Шпанска народна суита

Оригинален извадок: