Наслов:

ВИРТУОЗИТЕТ И СОДРЖАЈНОСТ


Издадено на: 15.08.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12055 | Страна: 8

Програма:
16 Валцери оп. 39 од Брамс, Хумореска оп. 20 во B-dur од Шуман и Дванаесет етиди оп. 8 од Скрјабин. Гудачки квартет оп. 95 во f-moll од Бетовен, Гудачки квартет оп. 17 бр. 2 во a-moll од Барток и Гудачки квартет оп. 10 во g-moll од Клод Дебиси.
Учесници:
Арс Гарауфалис - пијано, Грција Гудачки квартет, Данска

Клучни зборови:
16 Валцери оп. 39 1980 Арс Гарауфалис Барток Бетовен Брамс Гудачки квартет оп. 10 во g-moll Гудачки квартет оп. 17 бр. 2 во a-moll Гудачки квартет оп. 95 во f-moll Дванаесет етиди оп. 8 Клод Дебиси Милан Фирфов Охридско лето Скрјабин Хумореска оп. 20 во B-dur Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат