Наслов:

МУЗЕЈСКИ РАРИТЕТИ И ВИОЛОНЧЕЛИСТИЧКИ СТРАСТИ


Издадено на: 13.08.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12053 | Страна: 9

Програма:
Стара музика Соната „Арпеѓионе“ од Шуберт, Funf strucke un volkstron оп. 102 од Шуман, Соната-фантазија од Хачатурјан, Четири шпански песни од Кастелан и Варијации на тема од Росини од Паганини.
Учесници:
Ансамбл за стара музика „Ле менестрел“, Австрија Андре Навара - виолончело, Франција; Нада Кецман - пијано, Србија

Клучни зборови:
1980 Funf strucke un volkstron оп. 102 Андре Навара Ансамбл за стара музика Ле менестрел Варијации на тема од Росини Кастелан Милан Фирфов Нада Кецман Охридско лето Паганини Соната Арпеџионе Соната-Фантазија стара музика Хачатурјан Четири шпански песни Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат