Наслов:

КВАЛИТЕТНИ КОНЦЕРТИ


Издадено на: 03.08.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12044 | Страна: 10

Програма:
Соната од Михајло Николовски, Скерцо тарантела од Хенрик Виењавски, Интродукција и рондо капричиозо од Камиј Сен-Санс и Соната оп. 30 бр. 1 од Лудвиг ван Бетовен. Соната оп. 14 бр. 2 во E-dur и оп. 31 бр. 2 во d-moll од Лудвиг ван Бетовен и Соната за пијано во D-dur од Франц Шуберт.
Учесници:
Благоја Димчевски - виолина; Ивета Димчевска - пијано Ѓула Киш - пијано, Унгарија

Клучни зборови:
1980 Благоја Димчевски Ѓула Киш Ивета Димчевска Интродукција и Рондо-капричиозо Јане Коџабашија Камиј Сен-Санс Лудвиг ван Бетовен Михајло Николовски Охридско лето Скерцо тарантела Соната Соната за пијано во D-dur Соната оп. 14 бр. 2 во E-dur Соната оп. 30 бр. 1 Соната оп. 31 бр. 2 во d-moll Франц Шуберт Хенрик Виењавски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат