Наслов:

ВЕЧЕР НА ВРВНИ МУЗИЧАРИ


Издадено на: 01.08.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12042 | Страна: 8

Програма:
Трио соната за две флејти и басо континуо од Кванц, Прелудиум и фуга во b-moll од Ј. С. Бах, Дует за две флејти бр. 1 во e-moll од В. Ф. Бах, Соната бр. 4 во F-dur од Самартини, Дует за две флејти бр. 1 оп. 75 КВ 156 од Моцарт, Соната за чембало во D-dur и Дивертименто за две флејти и басо континуо од Ј. К. Бах.
Учесници:
Ирена Графенауер - флејта, Словенија; Никола Атанасов - флејта; Оливера Ѓурѓевиќ - чембало, Србија

Клучни зборови:
1980 Бах Дивертименто за две флејти и басо континуо Дует за две флејти бр. 1 во e-moll Дует за две флејти бр. 1 оп. 75 КВ 156 Ирена Графенауер Јане Коџабашија Кванц Моцарт Никола Атанасов Оливера Ѓурѓевиќ Охридско лето Прелудиум и фуга во b-moll Самартини Соната бр. 4 во F-dur Соната за чембало во D-dur Трио соната за две флејти и басо континуо

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат