Наслов:

НА ВИСОКО ИЗВЕДУВАЧКО НИВО


Издадено на: 30.07.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12040 | Страна: 9

Програма:
Ниње отпушчајеши од Ведељ, Сеј ден од Бортњански, Блажен муж од Љубимов, Свјете тихиј од Гречанинов, Балгослови душе моја Воскресение Христово од Рахмањинов и Литургија по св. Јован Златоуст од Чајковски. Холберг суита оп. 40 од Едвард Григ, Концерт за виолончело и гудачи бр. 1 во c-moll од Антонио Вивалди, Концерт за виолина и гудачи од Карл Амадеус Хартман.
Учесници:
Хор на РТС; диригент: Драган Шуплевски Камерен ансамбл на РТС; диригент: Антон Нанут; Амарилис Флеминг - виолончело, Англија; Божидар Братоев - виолина

Клучни зборови:
1980 Амарилис Флеминг Антон Нанут Антонио Вивалди Балгослови душе моја Воскресение Христово Блажен муж Божидар Братоев Бортњански Ведељ Гречанинов Драган Шуплевски Едвард Григ Јане Коџабашија Камерен ансамбл на РТС Карл Амадеус Хартман Концерт за виолина и гудачи Концерт за виолончело и гудачи бр. 1 во c-moll Литургија по св. Јован Златоуст Љубимов Ниње отпушчајеши Охридско лето Рахмањинов Свјете тихиј Сеј ден Холберг суита оп. 40 Хор на РТС Чајковски

Оригинален извадок: