Наслов:

ДВЕ РЕТКО УБАВИ СРЕДБИ


Издадено на: 25.07.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12035 | Страна: 8

Програма:
Кончерто гросо во D-dur од Арканџело Корели, Кончерто во A-dur од Антонио Вивалди, Дивертименто во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија во h-moll од Феликс Менделсон и Дивертименто бр. 1 од Лео Вајнер. Гудачки квартет во F-dur оп. 125 од Франц Шуберт, Гудачки квартет во f-moll оп. 95 од Лудвиг ван Бетовен и Гудачки квартет во a-moll оп. 52 бр. 2 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Камерен оркестар „Корели“, Унгарија; диригент: Иштван Ела Квартет „Кипицки“, Германија

Клучни зборови:
1980 Антонио Вивалди Арканџело Корели Волфганг Амадеус Моцарт Гудачки квартет во a-moll оп. 52 бр. 2 Гудачки квартет во F-dur оп. 125 Гудачки квартет во f-moll оп. 95 Дивертименто бр. 1 Дивертименто во D-dur Иштван Ела Јане Коџабашија Јоханес Брамс Камерен оркестар Корели Квартет Кипицки Кончерто во A-dur Кончерто гросо во D-dur Лео Вајнер Лудвиг ван Бетовен Симфонија во h-moll Феликс Менделсон Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат