Наслов:

НЕИЗБРИШЛИВ БЕЛЕГ НА НАШЕТО КУЛТУРНО ЖИВЕЕЊЕ


Издадено на: 18.07.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12028 | Страна: 10

Програма:
„Песни за човекот“, Кантата „Сердарот“ од Властимир Николовски
Учесници:
рецитатори: Нада Гешоска, Вукан Диневски и Дарко Дамески; Мешан хор и Симфониски оркестар при Уметничкиот ансамбл на ЈНА, Србија; диригент: Илија Илиевски; солисти: Милка Ефтимова, Никола Митиќ и Милица Стојановиќ

Клучни зборови:
1980 Властимир Николовски Вукан Диневски Дарко Дамески Илија Илиевски Јане Коџабашија Кантата Сердарот Мешан хор и Симфониски оркестар при Уметничкиот ансамбл на ЈНА Милица Стојановиќ Милка Ефтимова Нада Гешоска Никола Митиќ Охридско лето Песни за човекот

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат