Наслов:

БАЛЕТОТ „ЛАБИН И ДОЈРАНА“


Издадено на: 08.07.1980
Автор: Ѓурѓица Јовановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 12018 | Страна: 9

Програма:
Балет „Лабин и Дојрана“ од Трајко Прокопиев
Учесници:
Балетски ансамбл на МНТ; диригент: Фимчо Муратовски; солисти: Марин Црвенов, Зоран Велевски, Зоица Пуровска-Шишкова, Снежана Спасевска, Александар Хаџи-Манов, Борис Караев, Свето Апостолов

Клучни зборови:
1980 Александар Хаџи-Манов Балетски ансамбл на МНТ Борис Караев Ѓурѓица Јовановска Зоица Пуровска-Шишкова Зоран Велевски Лабин и Дојрана Марин Црвенов Свето Апостолов Снежана Спасевска Трајко Прокопиев Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: