Наслов:

ВЕЛИКАН НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО


Издадено на: 10.06.1980
Автор: О. Спиркоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 11990 | Страна: 9

Програма:
Опера „Разделба“ и балет „Лабин и Дојрана“ од Трајко Прокопиев

Клучни зборови:
1980 Васил Ќортошев Властимир Николовски Дојрански ракувања Драгослав Ортаков Костадин Костадинов Лабин и Дојрана македонско музичко творештво Петре Богданов Кочко Разделба симпозиум Сотир Голабовски Спиркоска Трајко Прокопиев

Оригинален извадок: