Наслов:

ПОДИУМ НА МЛАДИТЕ


Објавено на: 10.06.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11990 | Страна: 9

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Лудвиг ван Бетовен и Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во b-moll од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Михајло Куфојанакис - виолина; Боривое Младеновиќ - пијано

Клучни зборови:
1980 Михајло Куфојанакис Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во b-moll Лудвиг ван Бетовен Петар Илич Чајковски Македонска филхармонија Боривое Младеновиќ Перо Петровски Концерт за виолина и оркестар во D-dur Јане Коџабашија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат