Наслов:

ПИЈАНИЗАМ ДО ЅВЕЗДЕНИТЕ ПАТЕКИ


Издадено на: 07.06.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11987 | Страна: 7

Програма:
Предигра „Сон на летната ноќ“ од Феликс Менделсон, Концерт за пијано и оркестар во b-moll од Петар Илич Чајковски и Оксфордската симфонија бр. 92 од Јозеф Хајдн.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Дубравка Томшич - пијано, Словенија

Клучни зборови:
1980 Дубравка Томшич Јозеф Хајдн Концерт за пијано и оркестар во b-moll Македонска филхармонија Милан Фирфов Оксфордската симфонија бр. 92 Петар Илич Чајковски Предигра Сон на летната ноќ Феликс Менделсон Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: