Наслов:

КРАЈОТ НЕ ГО УКРАСИ ДЕЛОТО


Издадено на: 04.06.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5261 | Страна: 15

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
солисти: Каталин Селегери, Нели Мирацоу, Симеон Гугуловски, Душко Куковец

Клучни зборови:
1980 Владо Чучков Душко Куковец Жорж Бизе Кармен Каталин Селегери Мајски оперски вечери Нели Мирацоу Симеон Гугуловски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат