Наслов:

ВО ДОБРА ИСПОЛНУВАЧКА СВЕТЛИНА


Издадено на: 02.06.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5259 | Страна: 9

Програма:
Опера „Фауст“ од Шарл Гуно
Учесници:
солисти од операта во Букурешт: Викториа Безети, Дан Занчу, Флориан Дјаконеску; диригент: Луциан Анка, Романија; останати солисти: Милка Ефтимова, Бранимир Стевановиќ, Миомир Тасиќ

Клучни зборови:
1980 Бранимир Стевановиќ Викториа Безети Владо Чучков Дан Занчу Луциан Анка Мајски оперски вечери Милка Ефтимова Миомир Тасиќ Фауст Флориан Дјаконеску Шарл Гуно

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат