Наслов:

ДОСЛЕДНИ ВОКАЛНИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ


Објавено на: 28.05.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11977 | Страна: 11

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Софиската опера: Стојан Попов, Стефан Еленков, Ѓена Димитрова; диригент: Руслан Рајчев; останати солисти: Никола Гагов, Анастасија Низамова-Мухиќ, Светлана Донковска, Бранимир Стефановиќ

Клучни зборови:
1980 Бранимир Стефановиќ Ѓена Димитрова Џузепе Верди Светлана Донковска Никола Гагов Руслан Рајчев Стојан Попов Набуко Анастасија Низамова-Мухиќ Милан Фирфов Стефан Еленков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат