Наслов:

ПОВТОРНА СРЕДБА. ЗА „ТРАВИЈАТА“ НА ВЕРДИ


Издадено на: 26.05.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5253 | Страна: 9

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Анкарската опера: Ишик Курт, Сеит Ахмет Јилдиз, Осман Ѓокоглу

Клучни зборови:
1980 Владо Чучков Ишик Курт Мајски оперски вечери Осман Ѓокоглу Сеит Ахмет Јилдиз Травијата Џузепе Верди

Оригинален извадок: