Наслов:

СИЛНА И АНГАЖИРАНА ПРЕТСТАВА


Издадено на: 22.05.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5250 | Страна: 13

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Софиската опера: Гена Димитрова, Стефан Еленков, Стојан Попов; диригент: Руслан Рајчев, Бугарија; останати солисти: Светлана Донковска, Бранимир Стевановиќ, Анастазија Низамова-Мухиќ

Клучни зборови:
1980 Анастазија Низамова-Мухиќ Бранимир Стевановиќ Владо Чучков Гена Димитрова Мајски оперски вечери Набуко Руслан Рајчев Светлана Донковска Стефан Еленков Стојан Попов Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат