Наслов:

ДВЕ ДЕЛА ВО ЕДНА ВЕЧЕР


Издадено на: 22.05.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11971 | Страна: 9

Програма:
Опера „Паљачи“ од Руџеро Леонкавало и опера „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи
Учесници:
Опера при МНТ; диригенти: Фимчо Муратовски и Умре Топлак; солисти: Искра Божиновска, Симеон Гугуловски, Димитриј Мариновски, Анастазија Низамова-Мухиќ, Милка Ефтимова; солисти од Нови Сад: Миодраг Миловановиќ, Шиме Мардешиќ, Франц Пухар, Вера Ковач-Виткаи

Клучни зборови:
1980 Анастазија Низамова-Мухиќ Вера Ковач-Виткаи Димитриј Мариновски Искра Божиновска Јане Коџабашија Милка Ефтимова Миодраг Миловановиќ Опера при МНТ Симеон Гугуловски Умре Топлак Фимчо Муратовски Франц Пухар Шиме Мардешиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат