Наслов:

ОБМИСЛЕНА И ДОБРА ПРЕТСТАВА


Издадено на: 21.05.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5249 | Страна: 15

Програма:
Опера „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи
Учесници:
солисти: Симеон Гугуловски, Искра Божиновска, Димитри Мариновски, Милка Ефтимова, Анастазија Низамова-Мухиќ; диригент: Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
1980 Анастазија Низамова-Мухиќ Владо Чучков Димитри Мариновски Искра Божиновска Кавалерија Рустикана Мајски оперски вечери Милка Ефтимова Пјетро Маскањи Симеон Гугуловски Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат