Наслов:

ЗАМОР ИЛИ НЕШТО ДРУГО?


Издадено на: 20.05.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5248 | Страна: 15

Програма:
Опера „Паљачи“ од Руџеро Леонкавало
Учесници:
солисти од Нови Сад: Мидораг Миловановиќ, Вера Ковач-Виткаи, Шиме Мардешиќ, Франц Пухар; диригент: Имре Топлак

Клучни зборови:
1980 Вера Ковач-Виткаи Владо Чучков Имре Топлак Мајски оперски вечери Мидораг Миловановиќ Паљачи Руџеро Леонкавало Франц Пухар Шиме Мардешиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат