Наслов:

ВРЕДНИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ


Издадено на: 18.05.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11967 | Страна: 10

Програма:
Концертна музика за вибрафон и гудачки оркестар од Стојан Стојков, Концерт за тромбон и гудачки оркестар од Љубомир Бранѓолица, Концерт за виолончело и гудачки оркестар од Сотир Голабовски и Дивертименто за флејта и гудачки оркестар од Властимир Николовски.
Учесници:
Камерен оркестар на Македонската филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Емил Клан - вибрафон; Кирил Рибарски - тромбон; Душка Тасеска - виолончело; Киро Божиновски - флејта

Клучни зборови:
1980 Властимир Николовски Денови на македонска музика Дивертименто за флејта и гудачки оркестар Душка Тасеска Емил Клан Кирил Рибарски Киро Божиновски Концерт за виолончело и гудачки оркестар Концерт за тромбон и гудачки оркестар Концертна музика за вибрафон и гудачки оркестар Љубомир Бранѓолица Македонска филхармонија Милан Фирфов Сотир Голабовски Стојан Стојков Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат