Наслов:

ПРЕТСТАВАТА БЕЗ КОМПАКТНОСТ


Издадено на: 15.05.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5244 | Страна: 15

Програма:
Опера „Севилски берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
Скопска опера; солисти: Миомир Тасиќ, Анастазија Низамова-Мухиќ, Паулос Раптис, Бранимир Стевановиќ, Георги Божиков

Клучни зборови:
1980 Анастазија Низамова-Мухиќ Бранимир Стевановиќ Владо Чучков Георги Божиков Мајски оперски вечери Миомир Тасиќ Паулос Раптис Севилски берберин Скопска опера Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат