Наслов:

ПЕЈАЧКА СРЕДБА ПРЕД ЗАЛЕЗ?


Издадено на: 14.05.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5243 | Страна: 15

Програма:
Предигра кон операта „Грабнување од Сарајот“ од Моцарт и арии од оперите „Орфеј“ од Глук, „Свадбата на Фигаро“ од Моцарт, „Кавалерија рустикана“ од Маскањи, „Риголето“ од Верди, „Тоска“ од Пучини и „Паљачи“ од Леонкавало.
Учесници:
Јадранка Јовановиќ - сопран, Србија; Гордана Томиќ - сопран, Србија; Зденка Горенц - сопран, Словенија; Мира Влаховиќ - сопран, Хрватска; Груица Пауновиќ - тенор, Србија; Вера Шкргатиќ - сопран, Хрватска; Марина Јајиќ - сопран, Словенија

Клучни зборови:
1980 Вера Шкргатиќ Верди Владо Чучков Глук Гордана Томиќ Груица Пауновиќ Зденка Горенц Јадранка Јовановиќ Кавалерија Рустикана Леонкавало Марина Јајиќ Маскањи Меѓународна средба Томче Грнчаровски Мира Влаховиќ Млади оперски надежи Моцарт Орфеј Паљачи Предигра кон операта Грабнување од Сарајот Пучини Риголето Свадбата на Фигаро Тоска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат