Наслов:

ЈУГОСЛОВЕНСКА ПРАИЗВЕДБА ПО ОСУМНАЕСЕТ ГОДИНИ


Издадено на: 04.05.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11952 | Страна: 11

Програма:
Мартенови електронски бранови и оркестар од Тома Прошев, Римски карневал од Хектор Берлиоз и Италијанско капричо од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Јанка Шањек - онд мартено, Хрватска

Клучни зборови:
1980 Александар Лековски Италијанско капричо Јанка Шањек Македонска филхармонија Мартенови електронски бранови и оркестар Милан Фирфов Петар Илич Чајковски Римски карневал Тома Прошев Хектор Берлиоз

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат