Наслов:

НА СОВРЕМЕНИ МУЗИЧКИ КРСТОПАТИ


Издадено на: 27.04.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11947 | Страна: 11

Програма:
„Барасу“ од Бранимир Сакач, Спокој за оркестар, хор и вокални солисти од Тома Прошев, Полифонија II од Ристо Аврамовски и „Беху били“ од Милиана Јовиќ
Учесници:
Ансамбл за современа музика „Св. Софија“; диригент: Тома Прошев; Хор „Др Воислав Вучковиќ“, Србија; солисти: Рахилка Бурзевска, Благоја Николовски, Милка Ефтимова

Клучни зборови:
1980 Ансамбл за современа музика Св. Софија Барасу Беху били Благоја Николовски Бранимир Сакач Јане Коџабашија Милиана Јовиќ Милка Ефтимова Полифонија II Рахилка Бурзевска Ристо Аврамовски Спокој за оркестар Тома Прошев хор Др Воислав Вучковиќ хор и вокални солисти

Оригинален извадок: