Наслов:

КОНЦЕРТНИ БЕЛЕШКИ ОД САЛОНОТ 19,19


Издадено на: 27.04.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11947 | Страна: 11

Програма:
Сонати од Бах и Хендл, Композиции за флејта и пијано од Прокопиев, Енеску, Пребанда и Морлеки. Сонати од Хендл и Кристијан Бах и дела од Асиќ, Херцигоња и Таминџиќ.
Учесници:
Млади надежи: Христина Симитчиева - пијано; Марија Софија Џорлева - соло пеење; Мирјана Влаисављевиќ - пијано; Марија Стрезова - пијано; Јасенка Томиќ - виолина; Томислав Димов - виолина; Орце Гелевски - виола; Благој Маротов - контрабас; Зоран Пехчевски - пијано; Миленко Танасиевиќ - пијано и Елена Мисиркова - пијано. Муамер Кулукчија - флејта; Мелиха Кулукчија - пијано

Клучни зборови:
1980 Асиќ Бах Благој Маротов Елена Мисиркова Енеску Зоран Пехчевски Јане Коџабашија Јасенка Томиќ Композиции за флејта и пијано Кристијан Бах Марија Софија Џорлева Марија Стрезова Мелиха Кулукчија Миленко Танасиевиќ Мирјана Влаисављевиќ Морлеки Муамер Кулукчија Орце Гелевски Пребанда Прокопиев Соната Таминџиќ Титоградско трио Томислав Димов Хендл Херцигоња Христина Симитчиева

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат