Наслов:

ДОСТОЈНО НА ЈУБИЛЕЈОТ


Издадено на: 15.04.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11935 | Страна: 10

Програма:
Сонати од Телеман, Доницети и Левандовска и Концерти од Хендл, Албинони и Моцарт. Соната од Дебиси, Соната бр. 1 оп. 5 во F-dur од Бетовен, Соната во A-dur од Цезар Франк и Микросвита од Ристо Аврамовски.
Учесници:
Киро Давидовски - обоа; Татјана Шопова - пијано Цирил Шкерјанц - виолончело; Аци Бертонцељ - пијано

Клучни зборови:
1980 Албинони Аци Бертонцељ Бетовен Дебиси Доницети Киро Давидовски Концерт Левандовска Микросвита Милан Фирфов Моцарт Ристо Аврамовски Соната Соната бр. 1 оп. 5 во F-dur Соната во А дур Татјана Шопова Телеман Хендл Цезар Франк Цирил Шкерјанц

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат