Наслов:

УСПЕШНА МЕНДЕЛСОНОВА ВЕЧЕР


Издадено на: 09.04.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11929 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Хебриди“, Концерт за виолина и оркестар во e-moll и Симфонија бр. 4 „Италијанска“ од Феликс Менделсон.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Игор Џадров; Благоја Димчевски - виолина

Клучни зборови:
1980 Благоја Димчевски Игор Џадров Јане Коџабашија Концерт за виолина и оркестар во e-moll Македонска филхармонија Предигра Хебриди Симфонија бр. 4 Италијанска Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат