Наслов:

ДВЕ УСПЕШНИ ВИДУВАЊА


Издадено на: 22.03.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11911 | Страна: 7

Програма:
Световна и играорна музика од XIV до XVII век од Машо, Жервез, Ришафор, Преториум, Доланд, Луј де Мој, Пансибил и Фаркаш. Увертира од операта „Италијанка од Алжир“ од Џоакино Росини, Концерт за труба и оркестар од Јохан Непомук Хумл и Симфонија од Цезар Франк.
Учесници:
Ансамбл за стара музика од Суботица, Србија Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Станко Арнолд - труба, Словенија

Клучни зборови:
1980 Ансамбл за стара музика од Суботица Доланд Жервез Италијанка од Алжир Јохан Непомук Хумл Концерт за труба и оркестар Луј де Мој Македонска филхармонија Машо Милан Фирфов Пансибил Преториум Ришафор Световна и играорна музика од XIV до XVII век Симфонија Станко Арнолд Увертира Фаркаш Фимчо Муратовски Цезар Франк Џоакино Росини

Оригинален извадок: